Egy hírlevél kiküldése egyszerűnek tűnhet, de szinte a legösszetettebb feladat az online kommunikációban. Persze, csak ha valóban a legtöbbet szeretnénk ebből kihozni…

  1. Először is szükség lesz egy legális címlistára, amit a törvényi előírásoknak megfelelően kell nyilvántartásba vetetned. A tárolt adatok biztonságos tárolásáról, kezeléséről és frissítéséről a bejelentés szerint gondoskodnod kell.
  2. A címlista alapos adatbázis-tervezést és gondozást igényel. Jó, ha már az elején végiggondolod, milyen adatokat szeretnél bekérni a feliratkozóktól, mert az adatok későbbi beszerzése már szinte lehetetlen.
  3. Szükséged lesz egy hírlevélküldő felületre is, amiben a leveleket létrehozhatod, címlistákhoz rendelheted és kiküldheted. Érdemes olyan felületet választanod, ami kézbesítési és megnyitási számokat is tartalmaz, ami tud időzített leveleket küldeni, amiben a levelekhez lehet különféle akció linkeket hozzárendelni.
  4. Ezután következhet a hírlevél tartamának megírása, szükség esetén szakmai lektorálása. Tartalmilag érdemes egy időben több levelet is végiggondolni, amik akár kapcsolódhatnak is egymáshoz, előre utalhatnak.
  5. A végleges szöveg HTML tördelése a következő lépés, amelynél tartsd szem előtt a hírlevél tördelés alapszabályait. Ezzel elkerülheted, hogy egyes levelezőkben vagy böngészőkben a leveled szétessen.
  6. A hírlevélben elhelyezett linkek két kérdést is felvetnek. Egyrészről gondoskodnod kell megfelelő fogadó oldalról, amelyen a látogató valóban azt az információt találja, amit vár, másrészről pedig kár lenne kihagyni a linkek követését. Ez segíthet abban, hogy lássuk, mely linkek voltak a legnépszerűbbek a hírleveledben.

 

Segíthetünk?

Amiben segíteni tudunk:

  • Hírlevél indításához rendszertelepítést és betanítást adunk.
  • Hírlevél küldéséhez koncepciót (tartalom, időzítés, stb.) nyújtunk.
  • Követett linkek beépítését vállaljuk.
  • Igény esetén teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

 

Írj nekünk, hogy felvehessük Veled a kapcsolatot!